Varróné Dr. Tóth Barbara

pszichiáter szakorvos, kognitív-, viselkedésterapeuta, integratív hipnoterapeuta-jelölt

Rendelési idő: Csütörtök 15 óra 30 perctől – 20 óráig

Bejelentkezés: 06-70-632-33-05

 

Üdvözlöm!

Varróné Dr. Tóth Barbara a nevem. Tíz éve dolgozom pszichiáterként, ez idő során számos felnőtt pszichiátriai kórkép kezelésében tapasztalatot szereztem. Rezidens éveimet a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján töltöttem, majd a PM Flór Ferenc Kórház akut pszichiátriai osztályán folytattam a szakorvos képzést, jelenleg is itt dolgozom, szakorvosként. Ezzel párhuzamosan szakrendelőben akut ellátást folytattam, illetve idősek otthonában demencia miatt ápolt betegek pszichiátriai gondozását végzem.

Magánrendelésemen főképp pszichoterápiával való gyógyításra törekszem, azonban a páciens állapotától függően komplex, gyógyszeres terápiával kombinált kezelésnek is helye van.

Gyógyító munkám során elsődlegesen integratív szemléletű hipnoterápiát alkalmazok, melyben ötvöződik a katathym imaginatív pszichoterápia, én-állapot terápia, neuro-lingvisztikus programozás, sématerápiával, kognitív- és viselkedésterápiával, a tudatos jelenlét módszereivel, esetenként a pszichológiai szemléletű asztrológia nyújtotta lehetőségek bevonásával, személyre szabottan.

Hozzám legközelebb a módosult tudatállapotban történő gyógyítás áll. Ebben az ellazult állapotban, önmagunkba tekintve átdolgozható és meghaladhatóvá válnak a korai érzelmi hiányok, traumatikus élmények, az önmagunkról és a világról, a kapcsolatainkról, a jövőnkről alkotott hiedelmeink, melyek a tudattalanban rejlenek, a jelenben pedig tünetek, problémák, kapcsolati nehézségek, élethelyzeti elakadások formájában jelentkeznek.

Számomra a pszichoterápia a klienssel közösen járt út, melyen az együtt meghatározott célok elérése érdekében, kölcsönösen elkötelezetten haladunk. Öröm megtapasztalnom, ahogy a hozzám forduló testileg-lelkileg egészségesebbé, személyiségében teljesebbé válik.

Rendelésemre szorongásos panaszokkal, depressziós tünetekkel, a személyiség egészét érintő zavarokkal, érzelmi labilitással, alacsony önértékeléssel, önérvényesítési nehézségekkel küzdők jelentkezését várom, demencia irányú kivizsgálást is vállalok.

Módszereim:

Katathym Imaginatív Pszichoterápia (KIP): az ülések alatt, az óra zömében, leggyakrabban ülő testhelyzetben egy ellazult testi állapotot hozunk létre. Ezen relaxáció során a tudatállapotunk is módosul, a figyelmünk saját belső valóságunk felé fordul, ekkor képzeletbeli képek előhívásával lehetővé válik a múltbeli, s most a jelenben problémákat, zavarokat előidéző események szimbolikus képek formájában, érzelmekkel kísért megjelenítése. Az ezekkel való következetes, célzott munka, a korai élményeink átdolgozása, meghaladása, valamint a mélylélektani alapokon nyugvó, a pszichoterápiás üléseket keretező beszélgetés a személyiség utólagos érését, gyógyulását teszi lehetővé.

Az én-állapot terápia (ego state therapy, EST) során a mindnyájunkban ott lakozó, tüneteket előidézhető, maladaptívvá vált, egymással akár konfliktusban lévő, tudatunkból lehasított személyiségrészeinket vonjuk be a terápia folyamatába, párbeszédes formában.

Neuro Lingvisztikus programozás (NLP): ebben a módszerben a kívánt jövőbeli változások állnak a fókuszban, mentális folyamataink programozásával, eredményközpontúan.

Kognitív és viselkedés terápia, valamint sématerápia is szerepel a gyógyító/segítő módszereim közt.

Munkatapasztalat

2009 –                                        PM Flor Ferenc Kórház,

Pszichiátriai Osztály, 2012-től pszichiáter szakorvos

2017- Pest Megyei Egyesített Őszirózsa Szociális Intézmény, Pécel

  Pszichiáter ambuláns ellátás

2014 – 2015                           Misszió Egészségügyi Központ, Veresegyház

 pszichiátriai szakrendelés                            

2007 – 2009                           SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

pszichiáter rezidens

2003-2005                           Egis Gyógyszergyár Nyrt.

kardiovaszkuláris vonal

Tanulmányok

2014-                                       Integratív hipnoterapeuta képzés

2013-2014                           Fejlődéslélektan és pszichopatológia képzés

2008-2012                           VIKOTE CBT képzés

2007-2012                           Pszichiáter szakképzés

2003-2007                           Baktay Ervin Asztrológiai Intézet

1997-2003                           SE Általános Orvostudományi Kar